Skip to content

Hoe kunnen we helpen?

Baan

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Er is een automatische doorkoppeling van FM Module naar Baan. FM Module levert facturen aan die eerst geaccordeerd moeten worden, alvorens ze naar de boekhouding kunnen. Wanneer de laatste accordeur het vinkje gezet is, wordt de factuur aangeboden aan Baan.

Werking
FM Module maakt bij het verwerken van de facturen gebruik van de stamgegevens van Baan. Relaties en grootboeken worden ingelezen vanuit Baan. Door periodiek de relaties en grootboeken opnieuw in te lezen worden de gegevens actueel gehouden.

Nadat alle vinkjes er zijn, wordt de factuur verwerkt en wordt de factuur toegevoegd met de regels aan een CSV-bestand dat ingelezen wordt in Baan. Het bestand groeit steeds met de de accordering mee totdat het in Baan ingelezen wordt. In Baan is de mogelijkheid om dit bestand in te lezen. Baan maakt er na het inlezen een boekingen van, waar eventueel nog correcties in gemaakt kunnen worden.

Onder het tabblad overig bij algemene instellingen zijn een tweetal instellingen te vinden welke geconfigureerd dienen te worden voordat de Baan-koppeling naar behoren werkt:

  • Volgnummer: het nummer wat aan het boekstuk wordt toegekend. Deze dient opvolgend met Baan te zijn
  • Archiefsoort: Indien het digitale archief van Baan wordt gebruikt, dient hier de archiefsoort ingegeven te worden.
Inhoudsopgave
×