Ruben van Ommen werkt als boekhouder bij Stoter en gebruikt FM Module.
“De wens bestond om de verwerking van de inkoopfacturen te gaan digitaliseren. Enerzijds voor digitale archiefvorming, anderzijds om het verwerkingsproces van de inkoopfacturen efficiënter te maken. Een extra plus hierin is de snellere verwerking van de inkoopfacturen en snel een oude inkoopfactuur kunnen bekijken. FM Module heeft voorzien in deze wensen.

Inkoopfacturen worden nu inderdaad sneller verwerkt, waardoor ook sneller inzicht is in de kosten. Dit komt ook doordat veel van onze leveranciers de inkoopfacturen inmiddels digitaal aanleveren. Ook de digitale archiefvorming begint nu vorm te krijgen. Er blijven geen facturen op bureaus liggen en iedereen kan de facturen (digitaal) raadplegen wanneer hij zelf wil.

Wat ik ook als prettig ervaar is dat het gebruik vrij eenvoudig is. Het gebruik spreekt voor zich. Uitleg voordat je voor de eerste keer begint met FM Module is uiteraard wel vereist en wordt ook gegeven. Maar doordat het programma vrij eenvoudig is, is de uitleg ook niet heel ingewikkeld.

Een van de meest gebruikte features is het toevoegen van tekst bij de inkoopfactuur door de controleurs. Dit zorgt er voor dat de persoon die de facturen uiteindelijk verwerkt, de kosten op de juiste plek in de boekhouding kan zetten. Ook wordt dit tekstveld gebruikt om informatie in te zetten die eventueel later nog eens van pas komt.

Waar we ook erg blij mee zijn is de automatisering die mogelijk is. FM Module kan zo ingericht worden dat FM Module aan de factuur kan zien welke leverancier het is en FM Module koppelt de leverancier dan al aan de factuur. Zelfde geldt voor het grootboeknummer. Als je bij een leverancier vaak hetzelfde grootboeknummer gebruikt kun je dat als default inrichten waardoor FM Module al een voorstelboeking maakt. Dit werkt echt erg prettig.

FM Module is denk ik in principe voor de meeste bedrijven geschikt en zou ik ook zeker aanraden.”

Nieuwsgierig naar andere verhalen?
Lees ook de klantervaring van andere bedrijven.