Mijn werkdag vliegt eigenlijk iedere dag weer voorbij. Wat ik doe? Als ontwikkelaar van FM Module neem ik je mee in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Starten met de dag

Iedere ochtend om half 9 heb ik als ontwikkelaar met het softwareteam een ‘standup’, waar we in maximaal een kwartier bespreken wat goed gaat en of er blokkerende zaken zijn. Voordat ik daar aan deelneem, heb ik al gekeken of alle systemen van FM Module goed lopen; daar start ik namelijk iedere dag mee. Zijn er dringende zaken? Dan kan ik dat direct met het team delen. Uiteraard blijven we onze systemen gedurende de hele dag monitoren om zoveel mogelijk proactief te acteren.

Na het overleg met mijn collega’s pak ik het ontwikkelwerk op. Als een van de hoofdontwikkelaars van FM Module, betekent dat ik met het ontwikkelwerk het grootste gedeelte van de dag mee vul. Mijn werk bestaat uit analyseren, ontwerpen, bouwen en testen van de software.

Werken aan oplossingen

Het kan ook voorkomen dat een klant bij mij met een probleem komt. Ik probeer daar dan zo snel mogelijk op te acteren. Het is dan altijd fijn als er een goede omschrijving is gegeven van hoe dit probleem ontstaat. Hoe beter dit omschreven is, hoe makkelijker en sneller ik daarop kan handelen.

Wensen die we van onze klanten doorgekregen hebben, worden op volgorde van prioriteit opgevolgd. Ook onze eigen ontwikkelwensen neem ik mee. Er zijn genoeg zaken te doen om FM Module verder uit te bouwen en nog beter te maken. Dit kan voor FM Module in het algemeen, maar ook per klant.

Contact met klanten

Als ontwikkelaar kun je me daarom op kantoor in Genemuiden treffen, maar ook bij jou op kantoor. Ik ga soms mee om zaken met onze klanten af te stemmen. Met name als je elkaar een keer gezien of gesproken hebt, weet je beter wat de vragen zijn en hoe iets wordt bedoeld. En het geeft mij veel inzicht in hoe onze klanten FM Module in gebruik hebben.

Ik hou ervan om goede contacten met klanten te hebben en zoveel mogelijk klantwaarde toe te voegen. Dat geeft mij veel voldoening. Mijn doel is dan ook dat FM Module onze klanten verder helpt en bijdraagt in optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Mocht je wensen of aanvullingen hebben, dan staan we daarvoor open om mee te denken. Deel deze ideeën met ons. Hierdoor help je niet alleen FM Module, je helpt ook jezelf en andere gebruikers.

Meer weten over wat ik aan FM Module doe? Of hoe ik jou kan helpen? Neem gerust contact met mij op. Samen komen we verder.

Henk Wagterveld

Blog door:
Henk Wagterveld
Softwareontwikkelaar