Hoe kunnen we helpen?

Kan ik in FM Module vooruit boeken?

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Stel u heeft de volgende vraag: “

Ik vind dat mijn leveranciers op tijd betaald moeten worden. Daarvoor is het nu essentieel dat de een factuur door beide geaccodeerd wordt, maar dan is de factuur ook naar het archief verdwenen. Het is voor mij niet haalbaar om uitgaande facturen binnen de betaaltermijn van de leveranciers gereed te hebben. Is er een mogelijkheid om de factuur vooraf naar het boekhoudpakket te schieten maar dat de factuur voor mij beschikbaar blijft tot ik afvink dat hij gereed is? Wat voor mij betekent dat de factuur regels naar de juiste uitgaande facturen zijn doorbelast. Ik begrijp dat ik het uit het archief kan halen. Maar daar zit geen filter welke facturen ik dan wel of niet doorbelast heb.

Deze functionaliteit heet vooruit-boeken. Een gebruiker van FM Module (bijvoorbeeld de verantwoordelijke voor de boekhouding) zet de boekingsregels goed. Nadat hij of zij het akkoord heeft gezet wordt deze doorgeschoten naar het boekhoudpakket. De regel kleur dan roze. Nadat alle accordeurs akkoord hebben gegeven wordt deze groen en bij het verwerken naar het archief verplaatst.

Om gebruik te kunnen maken dient de instelling ‘Geblokkeerd boeken’ aan te staan. Het aanzetten van deze instelling kunt u bij VWC aanvragen of dit kan door een gebruiker met voldoende rechten worden aangezet.

Inhoudsopgave