Skip to content

Hoe kunnen we helpen?

4. Templates

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Het onderhouden van de templates (voorheen ’triggers’ genoemd) is een van de belangrijkste zaken in de FM Module. Een template wordt aangemaakt voor een specifieke crediteur. Zodra een factuur herkend wordt komt deze als template naar voren in het templatescherm. Het templatescherm kan geopend worden via de onderstaande knop:

In onderstaand overzicht staan de herkende templates, welke nog gekoppeld moeten worden aan de juiste relatie. Daarnaast kan hier de grootboekrekening gekoppeld worden waar de kosten op geboekt moeten worden.

Selecteer het veld relatie en klikvervolgens op F6. Nu kan er gekozen worden voor de juiste relatie. Na het selecteren van de relatie wordt dit met Ok bevestigd.

Dezelfde handelingen kunnen ook voor grootboeken uitgevoerd worden.

Overige kolommen

  1. Niveau. Hier kan het recht worden aangegeven. Als een gebruiker bijv. recht 80 heeft, dan ziet hij\zij alleen de facturen die niveau tot en met 79 hebben.
  2. Valuta. Hier kan worden aangeven in welke valuta de crediteur de facturen verstuurd.
  3. Doc.type. Hier kan het verschil gemaakt worden tussen kosten en goederen. Voor verdere uitleg kunt u hiervoor contact opnemen.
  4. Koppelen. Door een vinkje te zetten in dit veld, wordt er ingesteld dat alle facturen van de betreffende crediteur gekoppeld binnen komen. Dit houdt in dat een factuur met 10 pagina’s als 1 regel binnenkomt en de 9 vervolg pagina’s hier al aan gekoppeld zijn.

Het invullen van de templates is eenmalig per nieuwe crediteur. Door op de kolom relatie te klikken kan gesorteerd worden op de templates die nog geen relatie gekoppeld hebben. Mocht er per ongeluk een verkeerde relatie gekoppeld worden aan een template dan komen de facturen onder de verkeerde relatie in het boekhoudpakket. Het is dus belangrijk dat deze gegevens kloppen en correct gekoppeld zijn. Wij adviseren om dit goed in te richten, zodat u hier lang gemak van heeft.

Inhoudsopgave
×