Iedere maand of per kwartaal blikken we door middel van een update terug op de ontwikkelingen die FM Module heeft ondergaan. Leest u mee?

Wat zit er in de laatste versie?

Aan het eind van 2023, in december, zijn de volgende verbeteringen en toevoegingen gedaan aan FM Module:

  • Er is een autocomplete functie toegevoegd. Van meerdere klanten kregen we de vraag of we een autocomplete (automatisch aanvullen) wilden maken als een relatie- of grootboeknummer wordt ingevoerd. Dit hebben we nu aan FM Module toegevoegd! Als u een relatienummer, relatienaam of grootboeknummer, grootboeknaam intypt, dan zoekt FM Module direct of deze gevonden kunnen worden en toont daarvan een lijst. Daarnaast werkt dit ook voor kostenplaatsen en btwcodes in de boekingsregels.
  • Meerdere verwerkte facturen terugzetten vanuit het archief. U kunt nu meerdere facturen met één klik terugzetten om nogmaals te verwerken (om wat voor reden dan ook). Door het inhouden van de Ctrl toets kunt u meerdere regels selecteren en deze terugzetten. Let op dat u hier voorzichtig mee omgaat.
  • Verkoopfacturen verwerken met FM Module met onze SnelStart-koppeling? Onze koppeling met SnelStart is hierop aangepast. Zowel voor uw online als lokale administraties. In onze nieuwsbrief van oktober 2023 (https://www.fmmodule.nl/nieuws/update-juli-augustus-2-2) heeft u kunnen lezen over het verwerken van verkoopfacturen met FM Module. Dit alles is momenteel mogelijk met onze SnelStart koppeling. In dezelfde nieuwsbrief hebben we ook vermeld dat u nieuwe relaties en grootboekrekeningen met FM Module kunt aanmaken in SnelStart.
    • Wat is een scenario? In een administratie maakt uw klant geen direct gebruik van Snelstart voor het opstellen van verkoopfacturen. U klant creëert verkoopfacturen in Excel, converteren deze naar PDF-formaat, en sturen deze vervolgens door naar u. Ze voegen u in cc toe bij deze e-mails, zodat u de facturen kunt verwerken in Snelstart.
    • Hoe werkt het? U stuurt deze facturen zelf door naar uw mailbox van FM Module (of gebruikt een doorstuurregel voor automatisch doorsturen of u vraagt uw klant om deze direct naar FM Module te sturen). In FM Module ziet u de factuur terug in het overzicht. Als een factuur als verkoopfactuur moet worden geboekt, dan klikt u op het vinkje ‘Verkoopfactuur’. Dit kunt u in de afbeelding hieronder zien. 

Daarna maakt u de boekingsregels in orde of u controleert deze. Zoals u in de afbeelding hieronder kunt zien, worden de bedragen na het klikken op het vinkje ‘Verkoopfactuur’ gelijk aan de goede kant gezet. Dus omzet en btw wordt credit geboekt en debiteuren aan de debet. U controleert tenslotte nog op het type van de boekingsregel correct is. Let op: hier wordt nog de terminologie van inkoopfacturen gebruikt. Dus voor ‘omzet hoog’ kiest u hier ‘kosten hoog’ en voor ‘Debiteuren’ kiest u (nog) ‘Crediteuren’.

Als u in de instellingen de dagboeken en grootboeken voor verkoopfacturen goed hebt ingesteld, worden deze ook automatisch overgenomen in de boekingsregels.

  • Wat gaan we nog verder wijzigen? Zoals u kunt zien, gebruiken we voor verkoopfacturen in de boekingsregels nog de types van inkoopfacturen. Dus kosten en crediteur in plaats van omzet en debiteur. Dit willen we op termijn aanpassen door deze typen toe te voegen. Dit is een zorgvuldige wijziging waarvoor we de tijd willen nemen.
  • Wilt u ook gebruik maken van het verwerken van verkoopfacturen met FM Module? Heeft u een andere koppeling dan SnelStart en wilt u ook gebruik maken van het verwerken van verkoopfacturen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan of uw koppeling geschikt is om verkoopfacturen te verwerken met FM Module in uw boekhouding.

Wist u dat…?
Maakt u al gebruik van emailen en notificaties in FM Module? Elke week of elke dag een automatische herinnering per email naar u of uw collega over welke facturen nog open staan om te accorderen? Of zelf vanuit FM Module een mail sturen naar uw collega als u deze als accordeur aan een factuur hebt toegevoegd? Lees dan nog eens de nieuwsbrief van oktober 2023 (https://www.fmmodule.nl/nieuws/update-juli-augustus-2-2/).

Wat zit er in de pipeline?
We richten ons momenteel nog steeds op de achterkant van onze factuurverwerking. We testen nu met diverse AI-technieken, zodat we de herkenning (OCR) verder kunnen verbeteren.

Tenslotte
Mocht u een update gemist hebben, dan kunt u deze alsnog nalezen op onze website: https://www.fmmodule.nl/nieuws/. In elke update kondigen we nieuwe dingen aan, verbeteringen of bepaalde weetjes voor het werken met FM Module. Wilt u gebruik maken van nieuwe mogelijkheden of wilt u over op de laatste versie van FM Module, stuur dan een mail naar support@fmmodule.nl of bel 085-7471800

Bedankt voor uw voortdurende ondersteuning en feedback!