Iedere maand of per kwartaal blikken we door middel van een update terug op de ontwikkelingen die FM Module heeft ondergaan. Leest u mee?

Wat zit er in de laatste versie?
 

In oktober zijn er een aantal interessante toevoegingen gedaan aan FM Module:

  • E-mail herinneringen/notificaties In de vorige FM Update heeft u kunnen lezen over het automatisch ontvangen van e-mail herinneringen over openstaande facturen die u nog moet accorderen. Deze veel gevraagde functionaliteit is nu beschikbaar voor u. Om hiervan gebruik te maken kunt u per gebruiker de notificaties instellen:
    • Dagelijks: u ontvangt dagelijks een notificatie van openstaande en nog door u te accorderen facturen. Heeft u niets open staan, dan ontvangt u ook geen notificatie. Een notificatie ontvangt u dus alleen als er voor u ook daadwerkelijk werk aan de winkel is.
    • Wekelijks: u ontvangt één keer per week op een voor u ingestelde werkdag een notificatie
    • Notificatie indien toegevoegd als accordeur: als u af en toe als accordeur wordt toegevoegd aan een factuur, dan kunt u daarvan een bericht ontvangen.

Voorbeeld van een mail als u bent toegevoegd als accordeur:

Voorbeeld van een dagelijkse of wekelijkse notificatie:

E-mailen van de factuurafbeelding: We hebben nog een e-mailmogelijkheid toegevoegd. U kunt de PDF van de factuur vanuit FM Module mailen. Als u met de rechtermuistoets op de factuurafbeelding klikt, kunt u kiezen voor ‘PDF mailen’. Vervolgens kunt u zelf een e-mail maken, waaraan de PDF al als bijlage is toegevoegd.

Versturen van verkoopfacturen: FM Module wordt vooral gebruikt voor het verwerken van inkoopfacturen. Sinds kort hebben we ook ondersteuning toegevoegd voor het verwerken van verkoopfacturen. Als je als administratiekantoor verkoopfacturen van je klanten ontvangt, dan kun je deze met FM Module ook in de boekhoudsoftware verwerken. Ben je geen administratiekantoor en heb je wel verkoopfacturen die je in FM Module wilt archiveren of verwerken in de boekhouding, dan kunnen wij dat mogelijk maken door uw koppeling daarvoor aan te passen. Inmiddels hebben wij één van onze XML-koppelingen hierop aangepast en is inmiddels bij één van onze klanten in gebruik. Hoe ziet u dit terug in FM Module? Het instellingscherm is uitgebreid met instelling voor verkoopfacturen.

In de factuur-tab is een vinkje toegevoegd om een factuur te markeren als verkoopfactuur. Als dit vinkje wordt aangevinkt, worden de boekingsregels hierop aangepast.

  • Aanmaken relatie/grootboek vanuit onze SnelStart-koppeling: In onze FM Update van augustus (https://www.fmmodule.nl/nieuws/update-juli-augustus/) stond dat u een relatie of grootboekrekening kunt aanmaken in uw boekhoudsoftware vanuit FM Module. Dit is nu ook mogelijk gemaakt in onze SnelStartOnline koppeling. Zit uw koppeling er (nog) niet bij? Laat het ons weten, waarna wij zullen kijken of dit voor uw koppeling technisch mogelijk is.
  • Zoeken op referentie: In het factuuroverzicht hebben we een kolom Referentie toegevoegd. U kunt op deze kolom sorteren en op de inhoud zoeken.

Linksom of rechtsom roteren: U kunt met de laatste versie van FM Module een factuurafbeelding linksom of rechtsom roteren. Hiermee kunt u soms enkele muisklikken besparen. Een eenvoudige toevoeging aan FM Module, maar wel zo prettig.

Wat zit er in de pipeline?
De komende tijd richten we ons op een verdere verbetering aan de achterkant van onze factuurverwerking. We kijken of we machine learning en AI-technieken kunnen toepassen of optimaliseren, zodat we de herkenning (OCR) verder kunnen verbeteren.
Daarnaast zijn we bezig met een oplossing om de factuurgegevens alsnog in te vullen als u factuur die niet automatisch gekoppeld is aan een relatie, zelf in FM Module een relatie toekent.

Tenslotte
Heeft u ook een wens of verbetering voor FM Module? Wilt u bespreken of en hoe uw inkoopproces verder kan verbeteren en wat wij daaraan kunnen doen in FM Module of op een andere manier? Schroomt u dan niet en neem contact met ons op. Laten we dan samen kijken naar de mogelijkheden. Het gaat er uiteindelijk om dat uw inkoopproces makkelijker, sneller en zo goed mogelijk kan verlopen! Meer weten? Wilt u gebruik maken van nieuwe mogelijkheden of wilt u over op de laatste versie van FM Module, stuur dan een mail naar support@fmmodule.nl of bel 085-7471800