Iedere maand of per kwartaal blikken we door middel van een update terug op de ontwikkelingen die FM Module heeft ondergaan. Leest u mee?

Wat zit er in de laatste versie?

In november zijn er enkele verbeteringen en toevoegingen gedaan aan FM Module:

  • Onze koppeling met Boekhoudgemak is aangepast. In deze koppeling kunt u instellen voor btw-verlegd facturen op welk btw-scenario deze moeten worden geboekt. Bij het verwerken wordt dit meegegeven door FM Module, waardoor de btw aangifte voor deze facturen correct wordt ingevuld.

Aanpassen waarden van extra kolommen: Als u gebruikt maakt van extra kolommen, dan kunt u in het geval van keuzevelden de waarden en de volgorde aanpassen. Dit was voorheen niet mogelijk.

  • Koppeling met WerkExpert: In onze koppeling met WerkExpert krijgt u nu een tip van FM Module dat u uw facturen mogelijk nog moet importeren in WerkExpert. Deze melding krijgt u als FM Module detecteert als de factuur al in WerkExpert bestaat.
  • Koppeling met AccountView: In onze koppeling met AccountView kunt u een splitsing maken tussen uw kosten-facturen en goederen-facturen. De kosten-facturen worden gelijk in het inkoopdagboek geboekt. De goederen-facturen komen eerst in de inkoopfacturen terecht en dient u verder in AccountView door te boeken naar het inkoopdagboek. Deze splitsing wordt alleen gedaan als u dit in een instelling in FM Module hebt aangegeven. Is deze instelling niet ingesteld, dan blijft het werken zoals voorheen (er wordt direct geboekt in het inkoop dagboek).
  • UBL-koppeling: In onze UBL-koppeling kunt u nu een projectcode meegeven.

Wist u dat….?
Met het een menu Grootboeken kunt u het invullen van btwcodes en kostentypes in de boekingsregels vereenvoudigen en versnellen.

– Vaste btwcodes en kostentypes
U kunt nu voor elke grootboekrekening een vaste btwcode en kostentype instellen. Dit betekent dat u deze gegevens niet meer hoeft in te vullen bij elke boekingsregel. Om dit in te stellen, gaat u naar het menu Onderhoud grootboeken. Hier kunt u voor elke grootboekrekening de gewenste btwcode en kostentype instellen. U hoeft dit alleen te doen voor de groetboekrekeningen, waarbij u altijd dezelfde btwcode en hetzelfde kostentype gebruikt.

– Buitenlandse btw, verlegde btw en marge btw
Als u het grootboek uitbreidt met voor iedere btwcode een eigen rekening, kunt u ook het buitenlandse btw probleem, maar ook de verlegde btw en marge btw invoer werk/probleem simpel oplossen door bij de boeking deze grootboek rekening te gebruiken.

– Hoe werkt het?
Als u een nieuwe boekingsregel toevoegt, kijkt FM of u voor de betreffende grootboekrekening een vaste btwcode en/of kostentype hebt ingesteld. Als dit het geval is, vult FM deze gegevens automatisch in.

– Tip van André
André, één van onze klanten, is erg blij met deze nieuwe functie. Hij zegt: “Dit is een geweldige functie! Het scheelt me veel tijd en moeite om btwcodes en kostentypes te controleren en in te vullen. Ik raad deze functie aan alle klanten aan.”

– Meer informatie
Deze functionaliteit staat niet standaard aan in FM Module. Voor meer informatie over deze mogelijkheid en hoe wij dit voor u beschikbaar kunnen stellen, kunt u contact met ons opnemen.

Wat zit er in de pipeline?
De komende tijd richten we ons op een verdere verbetering aan de achterkant van onze factuurverwerking. We hebben getest met diverse AI-technieken, zodat we de herkenning (OCR) verder kunnen verbeteren. Hierdoor moet de herkenning van bijvoorbeeld bonnetjes verder gaan verbeteren.

Tenslotte
Mocht u een update gemist hebben, dan kunt u deze alsnog nalezen op onze website: https://www.fmmodule.nl/nieuws/. In elke update kondigen we nieuwe dingen aan, verbeteringen of bepaalde weetjes voor het werken met FM Module.

Meer weten? Wilt u gebruik maken van nieuwe mogelijkheden of wilt u over op de laatste versie van FM Module, stuur dan een mail naar support@fmmodule.nl of bel 085-7471800

Bedankt voor uw voortdurende ondersteuning en feedback!