Iedere maand blikken we doormiddel van een update terug op de ontwikkelingen die FM Module heeft ondergaan. Leest u mee?

Wat zit er in de laatste versie?

Er zijn in de maanden mei en juni weer een aantal toevoegingen in FM Module gedaan:

  • Aan onze achterkant gaan we bijhouden hoeveel documenten er daadwerkelijk bij ons binnenkomen van onbekende leveranciers en houden we bij hoeveel documenten er door de gebruiker van FM Module verwijderd worden. Op die manier proberen we verder te finetunen en verbeteringen aan te brengen, zodat het handmatig werk in FM Module zo klein mogelijk gehouden worden.
  • U kunt een extra gegeven van de relatie van de factuur op het tabblad van de factuurgegevens getoond krijgen. Bijvoorbeeld het bankrekeningnummer. Hiervoor dienen wij een instelling voor u aan te zetten of mogelijk een kleine aanpassing in uw koppeling doorvoeren.
  • U kunt eenvoudig meerdere regels van hetzelfde kosten-type met één klik toevoegen. Bijvoorbeeld met één klik een kosten-hoog en btw-hoog regel toevoegen. Of me één klik 10 regels van het type kosten-hoog toevoegen.
  • Voor niet btw-plichtige administraties kunnen we het zo instellen dat alle facturen altijd met twee boekingsregels in FM Module binnen komen: een kosten-nul regel en een crediteurenregel. Op die manier kunt u voor deze administraties sneller de facturen verwerken.
  • U kunt een melding krijgen voordat een factuur die al in uw boekhoudpakket staat, nogmaals door FM Module verwerkt wordt. Sommige boekhoudpakketten staan dit niet toe en ziet u dit vanzelf terug in FM Module. Andere boekhoudpakketten staan het wel toe. Als u deze controle wenst, kunnen wij dit voor u aanzetten. Neem daarvoor contact met ons op.
  • Er is een nieuwe koppeling opgeleverd met het pakket ISP-Vision (ispvision.nl).


Koppelingen

Wist u dat wij inmiddels 19 koppelingen ontwikkeld hebben? Ook ondersteuning wij de UBL-standaard. Heeft u administraties in verschillende boekhoudpakketten. Dat kan allemaal tegelijk in FM Module. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook als uw gewenste koppeling nog niet door ons ondersteund wordt.

WebApp 1.0

Onze 1.0-versie van de webapp is sinds kort door ons vrijgegeven voor gebruik. Met deze versie kunt u uw akkoord zetten of een opmerking plaatsen. De URL naar de nieuwe app 1.0 van FM Module is https://web.fmmodule.nl. Deze versie bevat de functionaliteit van onze oude app, maar is gebouwd met de nieuwe technologieën.

Nadat wij u toegang gegeven hebben tot deze app, kunt u inloggen met uw eigen gebruiker en het wachtwoord van FM Module. Na inloggen worden de openstaande facturen voor deze gebruiker getoond.

Door een factuur open te klikken, worden de basisgegevens getoond en kan deze akkoord gegeven worden (1) en/of er kan een opmerking worden geplaatst (2). De pagina’s worden naast (groot scherm) of onder (klein scherm) de factuur getoond (3). Door op de pagina te klikken, wordt deze geladen. Ook kunt u d.m.v. ‘Vorige’ en ‘Volgende’ navigeren naar de volgende factuur. Na akkoord wordt er automatisch naar de volgende factuur genavigeerd.

Na akkoord verdwijnt de factuur uit de lijst. De andere functionaliteiten van FM Module worden toegevoegd in versie 2.0 van onze webapp.

Wat zit er in de pijplijn?

We zijn verder gegaan met het ontwikkelen van onze FM Module webapp 2.0. Sven Evertse, een student HBO-ICT aan Hogeschool Windesheim heeft hier een mooi begin mee gemaakt met zijn afstudeeropdracht om de basis van de nieuwe webapp op te zetten. Op deze basis willen we dit jaar verder bouwen totdat de functionaliteit erin zit om een factuur te kunnen verwerken. Versie 2.0 zit dichter tegen de huidige Windows-versie aan. Hieronder een schermafdruk om een idee te geven:

Heeft u ook een wens of verbetering voor FM Module? Dat horen wij graag! Geeft u het aan ons door
Meer weten of wilt u gebruik maken van nieuwe mogelijkheden of wilt u over op de laatste versie van FM Module, stuur dan een mail naar henk@vwc.nl.